Actueel & Agenda

JAARVERSLAG DORPSRAAD HENGSTDIJK 2022

Geplaatst: 22 januari, 2023

Eind 2021, toen de Dorpsraad nog inactief was wegens de corona maatregelen, heeft een flinke wisseling van de wacht plaats gevonden. Na vele vlijtige jaren hebben Jan van Belle en Ko Leenknegt zich teruggetrokken.

Klik hier voor het volledige jaarverslag.

Extreme weersomstandigheden

Geplaatst: 20 augustus, 2022

Donderdagavond, 18 augustus, heeft dhr. Hans Raanhuis, beleidsmedewerker van gemeente Hulst, gesproken met de Dorpsraad over hoe ons dorp in de toekomst te beschermen tegen steeds extremere weersomstandigheden.
Voor alle woonkernen maakt dhr. Raanhuis een inventarisatie van overlast door extreme hitte, extreme droogte, korte hevige neerslag (hoosbuien) en langdurige regenval (overstromingen). Na o.a. Heikant, Hulst en Vogelwaarde is nu Hengstdijk aan de beurt. Er kan veel verbeterd worden aan wateropvang en gecontroleerde afvoer van water.
Vergroening (schaduw) zorgt voor verkoeling. Al deze ideeën voor de toekomst worden nu al omgezet in daden. Als het riool wordt vernieuwd kunnen zo alle wensen voor de verre toekomst worden meegenomen. De mogelijke risico's - hitte, wateroverlast, droogte - en verbeteringen voor ons dorp heeft dhr. Raanhuis al in kaart gebracht.
U kunt als inwoner nog melding maken van overlast gevende zaken en meedenken over verbeteringen, tot uiterlijk 15 september. Gebruik daarvoor: drhengstdijk@zeelandnet.nl.

Na afloop is gesproken over de overlast van zwaar verkeer voor de huizen in de Plevierstraat, omdat de tijdelijke bestrating erg slecht ligt. De werkzaamheden aan het riool daar zullen volgend zomer van start gaan. De dorpsraad heeft gevraagd om een spoedreparatie van de kuilen in het wegdek.

Slim rijden

Geplaatst: 17 juli, 2022

Bericht van de dorpsraad en de ZVKK (Zeeuwse vereniging van kleine kernen) over “Samen slim rijden Zeeland”.

Klik hier voor de flyer